Hvordan startede det hele?

I efteråret 2017 besluttede vi os for, at vi ville hæve barren for fastfood i Odsherred. Navnet Københavneriet er er ekko af de reaktioner vi fik på vores første produkt – Københavneriets burger.

Vores burger er udviklet i samarbejde med en anerkendt Michelinkok, en burger uden en sesambolle, men fyldt med gode nøje udvalgte råvarer: smeltet ost, saftig bøf af 100% oksekød, hjemmerørt mayo og hjemmecidersyltede agurker.

Hver gang vi præsenterede vores burger for venner og bekendte var reaktionen, at “det var noget værre Københavneri”. Dermed opstod navnet, selvom hverken vi eller burgeren har noget som helst med København at gøre.

Er alting gået godt?

Vi startede helt på bar bund både økonomisk og med et minimum af kendskab til at lave gourmetmad, andet end på hobbyplan.

Det lykkedes os dog, at komme igennem sommeren 2018, men vi har lært rigtig meget af den første sæson.

Vi har dog stadig 100% fokus på det der har været vores mål fra første dag:

Hos Københavneriet vil vi gøre det lækkert at spise fastfood, uden at det skal være mere besværligt. Vores mad skal have fokus på høj kvalitet men stadig være ”nede på jorden” – og alle skal kunne være med. Man kan sagtens få serveret lækker mad, selv om det skal være hurtigt og nemt. Vi kalder det sommergourmet i øjenhøjde.

Hvad sker der i fremtiden?

Fremtiden byder på meget mere Københavneri, i hele Odsherred.

Vi har kig på flere forskellige nye steder i Odsherred, og vi har især fokus på at få udbredt konceptet i den sydlige del.

Vores sortiment bliver også langsomt, men sikkert udviklet. Sidste år kunne vi tilbyde én burger, mens vi i år har udvidet med hele fire forskellige burgere samt pommes fritter.

Vores is bliver fra denne sæson leveret af Danmarks flotteste ismager Joachim, fra Kastbergs Is ved Silkeborg. Vi har brugt meget af vinteren på at finde den bedste is vi kunne opdrive, og tror vi har nået vores mål.

Alting kan bliver bedre

Hos Københavneriet er vi nysgerrige og glade for gode råvarer. Vi knokler om sommeren, og bruger vinteren til at finde på nye spændende tiltag til vores koncept.

Vi er glade for det lokale, men den gode smag kommer i første række. Findes det bedste i Odsherred er det vores naturlige valg, men findes der bedre alternative andre steder i Danmark, vælger vi disse.

Spændende samarbejde i Odsherred

Hos Københavneriet elsker vi Odsherred, og er altid åbne for samarbejdsmuligheder. Hvad enten det er fødevareproducenter, kulturinstitutioner, festivaler eller noget helt fjerde.

I år vil du f.eks. kunne vore isvogne rundt omkring i sommerlandet. Fra disse steder tilbyder vi udelukkende is og drikkevarer, ikke resten af vores sortiment af burgere mv. Odsherred har fortjent at vi udvikler os sammen her i vandkanten.